Mensen roken voor nicotine maar sterven aan de rook

Toespraak van een Arts uit Australië gehouden op het Nicotine congres juni 2015 in Polen.

Dr. Attila Danko studeerde geneeskunde aan University of Newcastle, werkt als arts in het Medicaid Family Medical & Accident Centre in Australië. Hij gelooft dat de elektrische sigaret een goed product is dat rokers kan helpen bij het stoppen met roken.

Dr. Attila Danko vergelijkt de reactie van de politiek en gezondheidsorganisaties met een voorbeeld van de overgang van het bereiden van maaltijden bereiden op houtvuur naar gasfornuizen.

Er sterven wereldwijd nog steeds 4 miljoen mensen aan vergelijkbare ziekten als COPD en kanker door koken op hout. Bij het gebruik van een gasfornuis voor het bereiden van voedsel, komt maar 1% aan “slechte stoffen” vrij in vergelijking met voedselbereiding op hout. Stel dat gezondheidsorganisaties er tegen zouden zijn dat deze mensen zouden overstappen naar gasfornuizen. Omdat je niet 100% zeker bent wat een overstap van een houtvuur naar een gasfornuis voor effect heeft in de toekomst. Een vergelijkbaar argument wordt wel gebruikt bij de e-sigaret,  die ook maar een kleine fractie aan “slechte stoffen” produceert in vergelijking met een tabakssigaret.

Een artikel wat hier aan raakt

Bij Forbes is een in het Engels geschreven artikel “Nicotine Itself Isn’t The Real Villain”  te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>