Juist ouderen 40 en 50Plus gebruiken de elektrische sigaret

leeftijden-e-sigaret-gebruikers-nederland

Het gebruik van elektrische sigaretten in Nederland wordt nog al eens geassocieerd met Jonge mensen. Dat klopt niet. Van de dampers is 63% is 40 jaar of ouder.  En zelfs 30% is 50Plusser. Vaak mensen die meer dan 20, 30, 40 of zelfs meer dan 50 jaar tabak gerookt hebben.  De meesten hebben al diverse pogingen tot stoppen met roken gedaan. Zowel vaak zonder als met hulpmiddelen en therapieën.  Meestal mislukken de pogingen in stressvolle perioden of als de sociale omgeving de stoppoging niet ondersteunt.

zonder-e-sigaret-nu-nog-gerookt

Bij 40% van de serieuze stoppogingen in 2014 werd een hulpmiddel of hulpmethode gebruikt. Een groot deel hiervan (15%) betreft het gebruik van de E-sigaret bij het stoppen met roken. Er zijn in een aantal onderzoeken sterke indicaties dat de Elektrische sigaret veel beter helpt bij  het stoppen met roken, dan andere nicotine vervangende hulpmiddelen (zoals nicotine kauwgum, nicotine patches e.d.)

De e-sigaret vaker gebruikt wordt door vrouwen (4,7%) dan door mannen (3,4%). Ongeveer de helft van de e-sigaret gebruikers (47%) gebruikt een lage of middelhoge dosis nicotine, een op de acht gebruikers neemt e-sigaretten zonder nicotine (info over 2014 van het Trimbos instituut).

Ook tijdens de protestmars tegen de TPD2 EU regelingen voor de e-sigaret waren er een hoop “grijze  kopjes” waar te nemen.

17-dampersprotest-Utrecht

16-dampersprotest-Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>