15% gebruikt elektrische sigaret bij stoppen met roken

Bij 19% van de serieuze stoppogingen in het afgelopen jaar werd een ander hulpmiddel of hulpmethode gebruikt. Een groot deel hiervan (15%) betreft het gebruik van de E-sigaret bij het stoppen met roken . Dat is een toename vergeleken met 2013 (4%).

Gegevens continue Onderzoek Rookgewoonten 2014 Trimbos instituut.

Wat in het Trimbos verhaal onduidelijk blijft is of er een verband is tussen E-sigaret gebruik (dampen) en stoppen met roken. Hoewel niet wetenschappelijk, geeft toch een poll op het dampforum een super duidelijke clue :

De poll-vraag is :
Als je niet met dampen in aanraking was gekomen, had je dan vandaag nog gerookt?
Waarop 515 mensen antwoord hebben gegeven :
Ja – 97,22%
Nee – 2,78%

zonder-e-sigaret-nu-nog-gerookt

Ook bij een onderzoek in België (Leuvense universiteit) blijkt dat stoppen met roken met een elektrische sigaret werkt. En zelfs stukken effectiever is dan andere stopmethoden.

Een Amerikaanse studie toont aan dat Intensive E-sigaret gebruik kans op stoppen met roken vergroot.  Deze studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nicotine & Tobacco Research, geeft resultaten van een enquête van rokers, die twee jaar later wordt opgevolgd.  Het onderzoek toont aan dat intensief gebruik van elektronische sigaretten is geassocieerd met een sterk verhoogd percentage stoppen met roken. Intensieve gebruikers hebben  6 keer zoveel kans om te stoppen met tabaksroken als niet-gebruikers.

Hulpmiddelengebruik bij het stoppen met roken :

hulpmiddelen-stoppen-roken

Video over de situatie in Engeland.

En nieuws uit Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>